Marty's Hoekje

loading...
A A A

Bzzz..Bzzzz...In de broek voelde ik de welbekende trilling van een nieuw Whatsapp bericht. Aangezien de hoeveelheid onzin in de appgroep van Wilhelmina H2 welhaast epische proporties heeft aangenomen ben ik al gewend geraakt aan het getril rondom de heupstreek.

Afgelopen vrijdag is voor een aantal Wilhelminateams het lot beslecht. En slecht was het, dat lot. Meerdere teams zijn gedegradeerd naar een klasse lager. De rest bungelt onderin.

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver: De ontmaagding van Amerena. Het doet vermoeden dat het hier om een romeinse schone gaat die door een stel hitsige centuria, onder het toeziend oog van de senatoren te grazen wordt genomen (zo, Maarten is wakker). Of is het dan toch die eerste lik van het ijsje met de italiaanse kers op de warme zomerdag in April? Terwijl het ijs langs het hoorntje smelt en het witte vocht langs je vingers druipt, leg je de tong  om de ronding van de rode kers. Vijftig tinten grijs, eat your heart out !! 

Tsja, als we dan toch in de week zitten van moeilijke woorden en onbegrijpelijke verwijzingen begin ik er ook maar aan; Alius Sonus- een ander geluid.

Ons geluid zou bij de befaamde kwis van Q-music niet moeilijk te raden te zijn. Een combinatie van gekerm, piepende spieren, krakende  gewrichtsbanden en rammeldende botten. We staan dik onderaan en we kunnen er allerlei hoogdravende analyses op loslaten, maar als je verliest ben je daarvoor vergeten te winnen. Bijna Cruijferiaans. Ongeveer zoals Hans ooit zei; “als de bal aan de overkant op de grond ligt komt hij niet meer terug.” Een wijs man.

Sommige dingen gaan voorbij voor je er erg in hebt. De eerste helft van  het seizoen is geweest en Sniklaas is het land allang weer uit. Deze keer werd de bisschop zowaar beschermd door een stel zwaar gelovige friezen en kwam de dreiging van de ongelovigen uit de randstad. Daar had Bonifacius alleen maar van kunnen dromen. De volgende bebaarde man met een rood pakje staat inmiddels al weer voor de deur.